Over Zillertal

Het Zillertal ligt in Tirol, rond 40 km ten oosten van Innsbruck. In totaal heeft het Zillertal een oppervlakte van 1098 km ² en circa 33.500 inwoners. Het heeft zijn naam te danken aan de rivier Ziller, die door het Zillertal van zuid naar noord loopt en uitmondt in de Inn.

Het Zillertal is een paradijs voor wintersporters. Met de Zillertaler Superskipass heeft men toegang tot 671 pistekilometers in de skigebieden van Fügen, Kaltenbach, Zell, Gerlos, Mayrhofen, Hippach, Tux, Finkenberg en aan de Wildkogel. Verder kunnen wintersporters gebruik maken van een kunstijsbaan, verlichte rodelbanen in Gerlos en Krimmel en een (nacht-)rodelbaan in Gerlosstein.

Natuurlijk kan men ook Snowboarden in het Zillertal! In de "Almdudler Betterpark" in het Hochzillertal staan 3 lines met verschillende moeilijkheidsgraden ter beschikking. Beginners, gevorderden en profs vinden hier voor elk war wils. De boarders kunnen hun vaardigheden op kickers, een XL-Kicker en een superpipe laten zien. Na het freestylen kan men in de chill area van het park lekker ontspannen of ergens in het Zillertal een van 21 hutten en sneeuwbars gaan bezoeken.

Top 0 lastminutes in Zillertal